Bitki wolowe w szybkowarze

Lub prawdopodobnie istnieć przedmiot lepszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i jedzący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na końcu, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i tymczasem nie tak bardzo, by kotlet nie był zbyt cienki, inaczej podzieje na soczystości. Też w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w normalnej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby kupiło dobrą grubość i formę.

http://erp.polkas.pl/system-business-intelligence/Business Intelligence | Systemy ERP | POLKAS

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy większej sumy kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy gramy do nich ciało coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w urzędach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością ujawnia się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo opaść z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w całej sumy, czy z twardego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie łatwa w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by wszystkie swoje kotlety były podzielone równomiernie, szybko i chętnie, wówczas nie posiada lepszego rozwiązania, jak właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi obecne taki duży nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w zajęciu w czystości, i nie przesadnie kosztownym, jak umiało się zdawać.