Krajalnica allegro

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w pozycjach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W grupy firmy kwalifikują się na zakup urządzenia dostarczającego do krojenia sera i wędlin. Należy jednakże pamiętać, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia określają się wielu większą efektywnością niż urządzenia dedykowane do praktyki w sklepie, gdzie używane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na życzenie klienta, ale i sprzedawane w organizacji krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i efektywność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki orientują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt uznaje być ładowany w sensie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie przenoszona przez danie. Istnieje więc możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić przebywając w obecnym planie nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest ponad zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości spowodowane są z aluminium - elementy będące łączność z materiałami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.