Krajalnica do frytek

W handlach oraz w gospodarstwach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Wynika to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana również do kolejnych celów, na dowód do krojenia warzyw czy produktów, gdy chcemy ich w budowy cienkich plasterków.

W relacji z tego, co myślę kroić na krajalnicy, stanowi ona zaopatrzona w specjalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego formę i umożliwia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeśli idzie o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na cienkich, równych plastrach, które kroi się szybko i bez świadomego wysiłku. Do ostatniego sensu używamy krajalnicy z lekką, jednak bardzo intensywną krawędzią, która doskonale radzi sobie z zdrowymi, jak i znacznie delikatnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do krojenia, polecana szczególnie do klubów gastronomicznych też do sklepów. Jest wskazywana przez producenta ze względu na bliską wielką wytrzymałość i możliwość obsługi. Dzięki tym wartościom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z działu zaufania i higieny pracy, może przystąpić do książce z krajalnicą i sprzedawać naszym klientom wędliny lub sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice silnych firm zezwalają na krótkie uporanie się z pokrojeniem ogromnej dawek wędlin lub serów, przy niskim koszcie akcji oraz wielkości pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś wykorzystywano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy to stanowi proszone na dowód w sukcesie szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.