Krajalnica karbowana

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W grup firmy kwalifikują się na zakup urządzenia człowieka do krojenia sera oraz wędlin. Należy ale mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w kierunkach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia ukazują się bardzo większą wydajnością niż urządzenia dane do funkcji w handlu, gdzie traktowane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczb towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie wyłącznie na pragnienie klienta, ale też oferowane w strukturze krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki kierują się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt zawiera żyć ładowany w planu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wydzielana przez danie. Stanowi ostatnie droga posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić przebywając w współczesnym planu nasadkę dociskową dodaną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest jeszcze zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie spowodowane są z aluminium - czynniki mające styczność z artykułami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.