Home Uncategorized Pos graduacao em gastronomia hospitalar

Pos graduacao em gastronomia hospitalar

written by admin Lipiec 13, 2017

Program pos gastronomia to projekt sprzedaży kelnerskiej, który pomaga prowadzenie funkcjonalnej i silnej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta kładzie się o dokumenty magazynowe oraz dokumenty ze sprzedaży.

 

http://www.polkas.pl/Pl/oferta/terminale_platnicze/1/

W relacje od rodzaju pracy możliwa jest całkowita centralizacja wprowadzanych danych, lecz też bezpośrednio w różnych lokalach. Bezpośrednio z pomysłu do lokali udzielane są informacje: o produktach, którym może korzystać, o organizacji lokalu, też o wartościach zakupu i zbytu.
Przedstawiając się zgromadzonymi w bazie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na surowce.
Dane przygotowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, wykonywa on oraz pewnego sposobie księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program jest wiele użytecznych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na zasadzie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
wspomina o naruszonym stanie magazynu,
mówi o składnikach brakujących do stworzenia potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zbyty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Ważną wartością programu pos gastronomia istnieje drogę synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których widziana jest sprzedaż. Dzięki temu prawdopodobne jest przygotowanie, skomputeryzowanego systemu rozliczania zacząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z samej strony wyśle do kas wiedze o produktach, kelnerach, z nowej części czerpie z kas fiskalnych dane o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie wymagają od obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany danych przeprowadzana stanowi w środek automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w bardzo podatny, i jednocześnie odpowiedni sposób, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, poprzez takie podejście, nie tracą czasu na zbędne czynności, a wszą uwagę mogą zgromadzić na obsłudze klienta.