Sprzet gastronomiczny lubin

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w drugiego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, a bardzo pomocnych i dlatego o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do krojenia wszelkiego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej działa, iż istnieje koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i żeby była na pozostawanie w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też tworzyć w zespół wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest wielce odpowiednim sprzętem, bowiem w niewielkim czasie istnieje w stanie pokroić dużą zawartość produktów. Tym jednym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego atmosfera i siłę, jaką wymagał wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia jednego produktu np. sera. W wszelkim jednak faktu obsługa krajalnicy jest niska i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi dostrojony do krojenia kęsów żywności. Krojenie dokonuje się grawitacyjnie, lub bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do końca, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem potrafi stanowić wtedy, że każde powierzchnie maszyny, które są kontakt z krojoną żywnością są uczynione z środków nierdzewnych. Jednym z najważniejszych momentów jest nóż i ważne, aby był odpowiednio ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po jakimś użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cesze jest właśnie proste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.